امام خامنه ای مد ظله العالی
 
 
جمعه 29 شهريور 1392برچسب:سبحان الله, :: 20:7 ::  نويسنده : امیرحسین

یكی از بهترین اذكار ذكر تسبیح (سبحان الله) است كه احادیث مختلفی وجود دارند كه برای گفتن ذكر «سبحان الله» به تنهایی ثواب هایی قرار داده شده است:
۱. پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمود: «هر كه صد مرتبه سُبحانَ‏ اللَّه‏ بگوید، بهتر است از راندن صد شتر [كه با خود به حج برد تا آنها را از براى خدا قربانی كند]».[۱]۲. مردی از امام علی(علیه السلام) پرسید، اى ابو الحسن! تفسیر «سُبْحانَ‏ اللَّهِ‏» چیست؟ آن حضرت فرمود: «بزرگ داشتن عزّت و شكوه خداوند، بزرگ و پاك دانستن او از هر آلایشى كه مشركین به ساحت مقدّسش نسبت دهند، لذا هر وقت بنده‏اى این كلمه را بگوید همه فرشتگان‏ براى او طلب رحمت نمایند».[۲]۳. امام باقر(علیه السلام) فرمود: «هر كس در مسجد خیف در منا صد مرتبه سبحان‏ اللَّه‏ بگوید خداوند تعالى ثواب آزاد كردن یك بنده، در نامه عمل او بنویسد».[۳]۴. امام باقر(علیه السلام) به نقل از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: «هر كس كه سبحان‏ اللَّه‏ بگوید، خداوند درختى در بهشت برایش مى‏كارد».[۴]۵. یونس بن یعقوب نقل مى‏كند كه به امام صادق(علیه السلام) عرض كردم: آیا كسى كه صد بار ذكر «سبحان اللَّه» را بگوید در زُمره كسانى است كه، «ذكر و یاد خدا را بسیار كنند؟!»[۵] فرمود: «بلى».[۶]عایشه گفت: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پیش از رحلت این ذكر را بسیار مى فرمود: (خدایا) تو را تسبیح مى كنم و به ستایش و حمد تو مشغولم، از تو آمرزش  مى طلبم و توبه مى كنمپاداش گوینده سبحان اللهامام صادق (علیه السلام) از پدر و جد بزرگوارش حضرت امام (علیه السلام) روایت مى كند: نبى اكرم (صلی الله علیه و آله) در پاسخ مسائلى كه مردى یهودى از آن حضرت پرسیده بود، ضمن حدیث طویلى فرمود: آن گاه كه بنده سبحان الله بگوید، آنچه پایین تر از عرش خداست با او سبحان الله مى گویند و به گوینده ده برابر پاداش آنها داده مى شود و چون الحمدلله گوید.خداوند نعمت دنیا را به او كرامت كند تا نعمتهاى آخرت را ببیند، و آن سخنى است كه بهشتیان هنگام ورود به بهشت مى گویند و همه سخنها در دنیا قطع مى شود به جز الحمدلله كه قطع نمى گردد و آیه كریمه (احزاب ، ۴۴): درود بهشتیان در روزى كه به دریافت و دیدار پاداش خدا نایل مى شوند، سلام است به همین حقیقت اشارت دارد.(۷)
پاداش در بهشترسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: هر كس كه سبحان الله العظیم و بحمده بگوید درخت خرمایى براى وى در بهشت كاشته مى شود.(۸)مردی از امام علی(علیه السلام) پرسید، اى ابو الحسن! تفسیر «سُبْحانَ‏ اللَّهِ‏» چیست؟ آن حضرت فرمود: «بزرگ داشتن عزّت و شكوه خداوند، بزرگ و پاك دانستن او از هر آلایشى كه مشركین به ساحت مقدّسش نسبت دهند، لذا هر وقت بنده‏اى این كلمه را بگوید همه فرشتگان‏ براى او طلب رحمت نمایند»ترازوى اعمالامیرالمۆمنین على(علیه السلام) مى فرماید: تسبیح و سبحان الله گفتن یك نیمه از ترازوى اعمال را پر كرده و الحمدلله گفتن ترازوى اعمال را سرشار مى سازد و الله اكبر گفتن فاصله میان آسمان و زمین را پر مى كند.(۹)ذكر پیامبر (صلی الله علیه و آله) قبل از رحلتعایشه گفت: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پیش از رحلت این ذكر را بسیار مى فرمود: (خدایا) تو را تسبیح مى كنم و به ستایش و حمد تو مشغولم ، از تو آمرزش  مى طلبم و توبه مى كنم





درباره وبلاگ


امیدوارم که مطالب وبلاگ من برای شمامفیدباشد. باآرزوی موفقیت برای شما
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان امام خامنه ای (همه چیز) و آدرس amirkazemi1.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4570
بازدید دیروز : 1692
بازدید هفته : 12032
بازدید ماه : 18678
بازدید کل : 194790
تعداد مطالب : 784
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1